Mnoge dame bi mogle da posvedoče da kada im je kosa čista, a frizura uredna, imaju znatno više samopouzdanja nego kada to nije slučaj. 

Kosa je nešto što zaista ozbiljno shvatamo! 

Zato nije ni čudo što smo vrlo skeptične kada treba da promenimo negu kose koja nam je bila efikasna. Ipak, znamo da se kosa nakon određenog vremena zasiti jedne rutine, zbog čega su promene neophodne. 

Znamo da je veliki izazov pronaći nove adekvatne proizvode, a još veći da pređemo na možda nedovoljno ispitanu teritoriju za našu frizuru – a to je prirodni šampon za kosu. 

Ako razmišljate o ovom koraku, nalazite se na pravom mestu – gde se priroda i nega sastaju već dugo! Želimo da vam pomognemo da prelazak na prirodni šampon za kosu učinite jednostavnim i brzim, uzimajući najbolje od prirode za svoju negu! 

Koje prednosti prirodni šampon za kosu ima? 

Pre svega, glavna i osnovna prednost kompletne prirodne kozmetike, pa tako i šampona, jeste što znate kakvim sastojcima izlažete svoju kosu i kožu. 

Počnimo od samih deklaracija proizvoda koji nisu prirodnog porekla: postoji veliki broj hemijskih formula i naziva koji vam nisu poznati, zar ne? 

Među tim sastojcima skriveni su mnogi koji možda neće odgovarati vašem tipu kose, možda će je dodatno isušiti ili umastiti, a da toga ne budete ni svesni. 

Upravo ovo izbegavamo upotrebom prirodnog šampona za kosu. Transparentnost podataka nam daje mogućnost da znamo šta koristimo za negu i kakve to efekte ima po zdravlje naše kose. 

Drugi, ali podjednako važan razlog za korišćenje prirodnog šampona jeste kvalitet sastojaka. Naime, opšte je poznato da kopriva, arganovo ulje kao i mnogi drugi prirodni sastojci imaju benefite za kosu, zato se oni nalaze i u šamponima koji nisu prirodni – ali u znatno manjoj meri nego što je to slučaj u prirodnom šamponu. 

Nije isto kada koristimo proizvod za kosu koji je na bazi određenog prirodnog sastojka, i kada koristimo prirodni proizvod gde je taj sastojak zapravo zastupljen.

Šta naša kosa dobija korišćenjem prirodnog šampona?

Prelaskom na prirodni šampon za kosu podižemo negu na viši nivo. Pre svega, pružamo našem temenu i korenu vlasi delikatnu i neinvanzivnu negu, kao i sve blagodeti celovito iskorišćenih prirodnih sastojaka. 

Ovo će posebno razumeti sve žene koje imaju osetljivo teme, pa im upotreba jakih i agresivnih šampona stvara iritaciju i izaziva svrab, odnosno, perutanje temena. Prirodni šamponi su odlično rešenje i ako imate alergiju na određena sastojke, s obzirom na to da je svaki sastojak jasno naveden. 

Treba napomenuti da redovno korišćenje prirodnog šampona, sa hranljivim sastojcima može pospešiti i rast kose, učiniti dlaku jačom, svežijom i sjajnijom. 

Kako izgleda prelazak na prirodni šampon?

Sve do sada zvuči sjajno, ipak prvo pranje kose prirodnim šamponom često ne izgleda tako. 

Zašto to kažemo? 

Upotreba prirodnog šampona može izgledati znatno drugačije nego upotreba standardnog. 

Za početak prirodni šamponi uglavnom peni manje od običnog. Razlog tome je što se u prirodni preparat ne dodaju agensi za penu. Zbog toga jedan od prvih utisaka kada operemo kosu prirodnim šamponom  može biti da je nismo “dovoljno oprali”. Ipak, ovo je zabluda u potpunosti, jer količina pene ni na koji način ne utiče na sposobnost preparata da očisti kosu. 

Ukoliko ipak preferirate više pene prilikom pranja, to možete rešiti tako što ćete dobro nakvasiti kosu pre nego što nanesete šampon. Važno je napomenuti da nema potrebe nanositi više šampona nego inače. 

Dalje, možete očekivati i da vam kosa u početku bude “teža” nego ranije, međutim,  ovo će se dešavati samo prvih par puta dok se teme i dlaka ne naviknu na nove sastojke. 

Još jedna stvar koja može iznenaditi prilikom prvog pranja prirodnim šamponom jeste njegov miris, koji se može razlikovati u odnosu na šampone u koji se dodaju standardni pojačivači mirisa i aroma. 

Ipak, nakon inicijalnog iznenađenja i faze privikavanje (koja može trajati nekoliko pranja ili nekoliko nedelja), polako počinjemo da ubiramo plodove  naše promene – uz prirodni šampon za kosu vlasi će izgledati zdravije i gušće, teme će biti nahranjeno, a kao rezultat toga dolazi do zdravije kose i lepše frizure. I više samopouzdanja.

Kako birati sastojke prirodnog šampona?

Dugogodišnje interesovanje za kozmetiku naučilo nas je da i preparati koji su većinski izrađeni od prirodnih sastojaka, ne moraju uvek odgovarati našoj koži i kosi. Što se, konkretno, šampona tiče, najbolji prirodni šamponi za kosu su oni bez parabena i sulfata. Inovacije u prirodnim konzervansima i mirisima potpuno eliminišu potrebu za parabenima. 

S druge strane, sulfati (koji su između ostalog zaduženi za raskošnu penu) mogu oštetiti dlaku i skinuti njeno prirodno ulje. Osim toga, oni mogu izazvati i iritacije očiju, kože, kao i temena.

Zbog toga, kada biramo šampon, navedene sastojke definitivno treba izbeći. 

Što se kvalitetnih prirodnih sastojaka tiče, lista onih koje može imati prirodni šampon za kosu je zaista duga, a vi ih možete birati prema svom tipu kose. Važno je znati da dame sa masnijim tipom kose ne treba da beže od ulja u šamponima – ulja nisu tu da maste, već da regenerišu i hrane kosu, a odabirom pravih dobićete ništa drugo, nego zdravu dlaku i teme.

Prirodni šampon pronađite u različitim oblicima 

Bavljenje prirodnom kozmetikom posebno inspiriše i podstiče da sve blagodeti prirode upakujemo u što autentičnije pakovanje. Kompakt šampon za kosu, u obliku sapuna na bazi macha čaja, koji lepo peni i pruža temenu i kosi dubinsku negu – samo je jedan primer od mnogih. Osim blagotvornog sastava, njegov autentični izgled, i minimalna upotreba ambalaže, zaista ostvaruje potpuni sklad sa prirodom. 

Ukoliko više volite tečni šampon, možete se opredeliti za šampon sa lavandom, limunom i bergamotom, i pružiti vašoj kosi sjaj i elastičnost. 

Pronađite svoj put do prirodne nege, pružite joj poverenje, a ona će vam uzvratiti dubinskom negom, kojoj ćete se uvek rado vraćati. Želimo da pomognemo na vašem putu i da vas podsetimo na neraskidivu vezu koju negujemo sa našom planetom!